Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен - шампион по лоши пешеходци

15.01.2021 / 12:26

С цел намаляване броя на пътните произшествия с пешеходци на територията на ОДМВР-Сливен от 8 до 13 януари се проведе специализирана операция, разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция” . Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол в района на кръстовища, главни улици и булеварди в общинските центрове.

В рамките на операцията са проверени 1193 превозни средства и 1742 пешеходци, водачи и пътници в автомобили. Установени са 445 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 69 акта и 376 фиша.

Санкционирани са 198 пешеходци, които са установени да пресичат на неопредели за това места, което е създало реална предпоставка за възникване на инциденти. От тях 161 на територията на РУ- Сливен, 22 за РУ-Твърдица, 10 за РУ- Котел и 5 за РУ-Нова Загора. В град Сливен е установен един случай на пресичане при забраняващ сигнал на светофарната уредба.

За отнемане на предимство на пешеходци са съставени 5 акта- 2 в Сливен и 3 в Нова Загора.

В хода на акцията са установени петима неправоспособни, двама водачи с алкохол и един, употребил наркотици. Заснети са 255 нарушения на скоростта. Връчени са 92 електронни фиша.

 

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия и през месец януари. Акцентира се на контрола извън населени места, където обикновено водачите не очакват техническо средство. Контрол по безопасност на движението се осъществява и в малките населени места и общинските пътища. Следи се за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев