Община Сливен
Областна администрация Сливен

Разкрити са COVID-кабинети и още лаборатории за PCR-тестове

17.12.2020 / 14:16

В три лечебни заведения в Сливен са разкрити COVID-кабинети за преглед на пациенти на място. Това стана с решение на Областния кризисен щаб.

 

В МБАЛ – Сливен към ВМА – София /военната болница/ консултация с лекар-инфекционист може да бъде получена от 9 до 11 и от 13 до 15 часа. В „ДКЦ-1“ЕООД пулмолог приема пациенти от 10 до 17 часа. Кабинетът към „ДКЦ – Сливен“ООД работи от 9 до 12 и от 14 до 17 часа, консултациите дават невролог, гастроентеролог и ендокринолог.

 

Със заповед на здравния министър от 14 декември в Сливен работят още две лаборатории, където се правят PCR-тестове за доказване на COVID-19. Това са лабораториите в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и в медицински център „Лайф – Сливен“ ООД. От началото на епидемията изследвания се провеждат в две самостоятелни медико-диагностични лаборатории – „Лина“ ЕООД и „Рамус“ ООД. От неотдавна работи и лабораторията към МБАЛ „Хаджи Димитър“.

 

Във всички многопрофилни болници за активно лечение на територията на областта са разкрити легла и са осигурени екипи за лечение на пациенти с коронавирусни инфекции. Плановите хоспитализации са спрени.

 

При наличие на симптоми, гражданите трябва да се самоизолират и да се консултират с личния си лекар. Той ще направи преценка на състоянието им и при необходимост може да насочи пациента за извършване на PCR-тест и други изследвания.

 

В сайта на РЗИ е публикуван списък на общопрактикуващите лекари, техните заместници и звената за неотложна помощ, поместени са и телефоните за контакти. Списъкът може да бъде видян и в сайта на областната администрация https://regionsliven.com/news/347512.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев