Община Сливен
Областна администрация Сливен

Епидемичната обстановка в област Сливен

07.12.2020 / 14:56

От 30 ноември до 6 декември в област Сливен с COVID-19 бяха диагностицирани 598 души при 592-ма в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред заболелите има 7 лекари, 6 медицински сестри, 2 акушерки, фелдшер, санитар и лаборант.

 

392-ма души бяха излекувани при 222-ма в предходната седмица.

 

За съжаление, починаха 32-ма пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, предимно на възраст от 65 до 79 години. Сред тях е и лекар от болничната помощ. В предходната седмица починаха 21 души.

 

Епидемичен взрив бе регистриран в институция за настаняване от семеен тип в Сливен. По данни на РЗИ, извършените изследвания са установили 10 заболели потребители и 6 души от персонала при общо 79 настанени и работещи лица. Взети са необходимите противоепидемични мерки. Болните домуващи са изолирани на място, а болните служители – в домовете си. Лечението им се провежда под наблюдението на личните лекари. Състоянието им е добро, няма хоспитализирани.

 

През миналата седмица приключиха започналите в края на ноември изследвания в Дома за стари хора в Сливен. С COVID-19 са двама потребители и девет служители от персонала. Няма хоспитализирани. Лечението на всички се провежда в изолация, от лекуващите лекари.

 

Към момента активните случаи в областта са 1 395. Заболелите са жители на 77 населени места. Под карантина са 1 206 души.

 

Областният кризисен щаб благодари на гражданите за проявената отговорност при спазването на противоепидемичните мерки. Само заедно, с дисциплина и общи усилия можем да ограничим разпространението на заразата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев