Община Сливен
Областна администрация Сливен

Ученици в две училища преминават временно на обучение в електронна среда

17.11.2020 / 13:20

Учениците от Националната художествена гимназия „Д.Добрович“ в Сливен преминават за срок от 10 дни в режим на обучение от разстояние в електронна среда. Ръководството на гимназията е взело решението, тъй като са установени двама заболели с COVID-19 сред помощния персонал и двама ученици, контактни на по-рано установен случай извън учебното заведение. Временно ще се обучават онлайн и учениците от 5 до 7 клас в Основното училище „Найден Геров“ в село Гавраилово, община Сливен заради заболели педагози с грипоподобни симптоми, съобщиха от Областния кризисен щаб, позовавайки се на постъпила информация от РУО.

 

С решение на педагогическия съвет в Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Н. Неделчев“ , съгласно новите насоки от МОН, се преминава към присъствено обучение на 50 процента от учениците, с редуване. Целта е да се ограничат контактите между гимназистите от различните випуски като превенция срещу евентуално разпространение на коронавируса. Заболели ученици, педагози и друг персонал няма.

 

В края на седмицата изтича карантината на учениците от 5 до 12 клас в СУ „Пейо Яворов“. Временната мярка бе наложена заради заболели педагози с грипоподобни симптоми, като обучението се провежда онлайн.

 

В повечето училища са насрочени педагогически съвети, на които ще бъде обсъдена нуждата от евентуално въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки.

 

На територията на Сливенска област има 61 детски градини и 69 училища. Към момента с COVID-19 са 7 от общо 27 000 деца и ученици; 18 педагози и 4-ма служители – непедагогически персонал от общо 4 500 работещи в системата на образованието.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев