Община Сливен
Областна администрация Сливен

706 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен

11.11.2020 / 15:56

706 са болните с коронавирусни инфекции към момента в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 53 населени места в областта, сред които са и градовете – центрове на общини. 649 от тях са в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари. Останалите са хоспитализирани, сочат данните на ОД на МВР, която е ангажирана с контрола за спазване на карантините.

 

424 са болните в община Сливен, като 372 от тях са жители на града. В община Нова Загора болните са 101, като 74 са жители на града. В община Твърдица – 151, като 124 от тях – в града, като повечето от тях са инфектирани домуващи и персонал от социалното заведение за мъже с умствена изостаналост и психични разстройства. В община Котел боледуват 30 души, 8 от тях са жители на града.

 

61 лица от общия брой на активните случаи са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, лаборантка и две медицински сестри, които работят в различни учебни заведения. Карантиниран е един ученик, като контактен на по-рано установен случай.

 

За съжаление, двама души изгубиха битката с коронавируса – пациент на 72 години с придружаващо заболяване от диабет и домуващ на 61 години в Твърдица с придружаващо сърдечно-съдово заболяване. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Областният кризисен щаб благодари на гражданите, които спазват разпоредените противоепидемични мери за носене на предпазни маски, спазване на физическа дистанция и избягване на групови събирания. Личната дисциплина е от съществено значение за ограничаване на риска от разпространение на заразата и е грижа, както за собственото и за здравето на близките и околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев