Община Сливен
Областна администрация Сливен

Стартира втори етап от акция „Зима”

11.11.2020 / 14:12

От 11 до 20 ноември ще се проведе втората кампания в рамките на акция „Зима” - „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя”. Тя е насочена към поведението на пешеходците и водачите на МПС спрямо тях. Ще бъдат санкционирани както водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците, така и пешеходци, пресичащи неправилно. Контролът ще бъде завишен в часовете, когато се стъмнява и видимостта е по-малка, както и в тъмната част на денонощието. Ще се наблегне на превантивния контрол на пешеходци, които пресичат неправилно. Продължават проверките по установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм като употреба на алкохол, наркотици, неправоспособност и превишаване на скоростта.

И тази година третата неделя на месец ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на загиналите при пътни произшествия. На 15 ноември 2020 година е предвидена превантивно-информационна кампания с участието на младежите доброволци от БЧК-Сливен. На този ден традиционно Пътна полиция и БЧК информират за основните причини, водещи до възникване на пътни инциденти и апелират за толерантност на пътя.

Припомняме на водачите на МПС, че от Съюзът на българските автомобилисти предоставят безплатни консултации по отношение състоянието и подготовката на автомобилите за зимния сезон. Всеки, който желае може да направи това в пункта на СБА, който се намира на бул. „Банско шосе” №4 в град Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев