Община Сливен
Областна администрация Сливен

Трима медици са сред заболелите през последното денонощие

10.11.2020 / 14:32

Трима медици са сред 35 установените нови случаи на COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те са двама лекари и медицинска сестра, работещи в две различни лечебни заведения. Регистрирани са две семейни огнища. Няма диагностицирани педагози или ученици.

 

От днес, 5 ноември, до 20 ноември учениците от 5 до 12 клас в СУ „Пейо Кр. Яворов“ преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Това се налага, тъй като 20 на сто от педагозите са в болнични – двама са положителни за коронавирус, останалите са с грипоподобни симптоми. Създадените затруднения за присъствено обучение на учениците налага да се предприемат временните мерки. В останалите училища не се налага преминаването към дистанционно обучение.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите да проявят висока отговорност, като спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, липсата на групови събирания и изолацията доказано ограничават риска от инфектирани с коронавирус. Изпълнението на мерките е грижа, както за собственото и за здравето на околните, така и за здравето на лекарите и здравните специалисти.

Пациент на 64-годишна възраст, със сърдечна недостатъчност, хронична бъбречна недостатъчност и диабет изгуби битката с коронавируса. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев