Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен пак "произдвежда" сестри и акушерки

sestri
03.11.2020 / 14:44

24 медицински сестри и 15 акушерки от четвъртия випуск на Медицинския филиал в Сливен към Варненския университет получиха своите дипломи. Заради епидемичната обстановка тази година не се проведе официална церемония.

 

От името на кмета Стефан Радев заместник-кметът Пепа Чиликова връчи награди на дипломантите с най-висок успех в специалността си. Това са Асения Егова от Сливен, със специалност „Медицинска сестра“ и Мелек Веиз от с. Жълт бряг - специалност „Акушерка“. Наградите са парични и се връчват всяка година от кмета на общината.

 

„От името на кмета пожелавам на всички завършили успешна професионална реализация. Здравната система има нужда от вас“, каза Пепа Чиликова.

 

Академичната година във Филиала стартира на 16 септември, когато клетва положиха 41 първокурсници.

 

Филиалът на Медицински университет - Варна в гр. Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. и осъществява обучение по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра" и „Акушерка", редовна форма на обучение. Образователно-квалификационната степен е „бакалавър", а срокът на обучение е 4 години, като последната е преддипломен стаж.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев