Община Сливен
Областна администрация Сливен

Продължават психологическата подкрепа и Хранителната банка заради коронавируса

30.10.2020 / 16:49

Още от началото на извънредното положение в страната, Община Сливен разкри два горещи телефона за оказване на психологическа подкрепа на граждани в нужда. Тя е насочена към самотно живеещи хора, към карантинирани лица и общо към всеки, който има нужда от консултация с психолог, във връзка със създалата се ситуация с коронавируса, необходимостта от изолация и евентуално произтичаща от нея нужда от психологическа помощ. Всеки ден от 8 до 13 часа психолог Йовелина Балабанова ще бъде на разположение на телефон 0879 83 83 11, а от 13 до 17 часа - психолог Марияна Бакалска - на телефон 0878 64 09 29. Разкриването на двата телефона беше част от мерките, които предприехме във връзка с коронакризата.

 

„Важно е в подобни моменти да запазим самообладание, да не се поддаваме на паника и разумно да следваме указанията на специалистите“, коментира кметът Стефан Радев. Той припомни, че продължава и кампанията „Заедно за теб!“, чрез създадената по негова инициатива Общинска хранителна банка, която започна да функционира в началото на април и е в помощ на лица в затруднено положение, останали без работа или поставени под карантина. Хората, които са в нужда от продукти от първа необходимост могат да подават сигнали на телефон – 044 611 312, Красимира Будакова.

 

Към Общинската хранителна банка функционират и телефони, на които в рамките на работния ден граждани и фирми могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Сред тях са бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети, както и консерви и други пакетирани хранителни продукти, които са в срок на годност. Тел. за контакт - 044 611 124, 0885 269825, Стела Йорданова.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев