Община Сливен
Областна администрация Сливен

496 са болните с COVID-19 в област Сливен

27.10.2020 / 13:38

496 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. 43-ма от тях са диагностицирани през последното денонощие. Преобладаващата част – 37 души, са от община Сливен.

 

Сред новозаболелите има трима лекари, един от които е стоматолог, и две медицински сестри от Сливен, както и санитарка от Нова Загора. Те работят в различни заведения от болничната и доболничната помощ. Заболели са двама учители и двама ученици от различни училища, съобщиха от РЗИ. Няма карантинирани класове, тъй като инфектираните педагози и ученици не са посещавали учебни заведения повече от два дни.

 

Регистрирано е огнище на работното място във фирма в Сливен, където са установени три заболели лица. Регистрирани са и две семейни огнища в Сливен и едно – в Нова Загора с общо трима заболели, които са се заразили при контакт с по-рано установени болни.

 

Към момента положителните за COVID-19 случаи са в четирите общински центъра и още 33 малки населени места в областта.

 

През последното денонощие е починал пациент на 74 години, с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 

Носенето на предпазна маска за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръце, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано ограничава риска от разпространение на коронавирус. РЗИ – Сливен разпространи на сайта си анимиран материал на УНИЦЕФ, който нагледно показва как да се предпазваме от заразяване. Материалът е насочен към аудиторията на децата и техните родители

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев