Община Сливен
Областна администрация Сливен

Девет души в защитено жилище са с положителни проби за COVID-19

23.10.2020 / 12:26

37 са новите случаи на COVID-19 на територията на Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Сред диагностицираните има петима потребители и четирима служители, немедицински персонал, в защитено жилище в Сливен. Резултатите са получени, след като са направени изследвания на 16 души, които представляват целия персонал и всички потребители, съобщиха от РЗИ. Лечението на болните потребители се осъществява на място, под наблюдение на личния лекар. Инфектираните служители се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна дезинфекция на сградата, дадени са предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат извършени.

 

Сред заболелите са: ученик от Сливен, съучениците му от целия клас са под карантина; учителка от Сливен, като епидемиологичните проучвания за установяване на контактните й лица продължават и в момента; фелдшер от Нова Загора; две семейства от Сливен и Нова Загора. Има заболели като контактни на по-рано установени случаи.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 486 души, като 351 от тях са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица. Положителните лица са жители на 31 населени места в областта.

 

778 души са под домашна карантина.

 

Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 1 проба е контролна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев