Община Сливен
Областна администрация Сливен

В Сливен се провежда заседание на Националната асоциация на секретарите на общини

20.10.2020 / 16:02

Община Сливен е домакин на Разширено заседание на Управителния съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в България. Това е първото заседание на Валя Радева като председател на Асоциацията, след като беше избрана за неин ръководител в края на лятото. В началото кметът Стефан Радев приветства гостите и ги запозна с културно-историческите особености на Сливен.

 

„Много се радвам, че толкова представители на български общини са ни на гости. Знам, че имате нов мандат на Асоциацията. Радвам се, че нашият колега Валя Радева е получила доверието на членовете. Надявам се да имате ползотворна работа през следващия мандат“, каза кметът.

 

Той изрази надежда гласът на всички организации на общините в България да имат по-голяма чуваемост на национално ниво.

 

„Сигурно всеки от вас може да предложи промени, които трябва да подобрят работата на общините. Към този момент проблемите ни са много подобни на тези на колегите от почти всички общини в България. Респективно и възможностите ни са аналогични“, посочи Радев.

 

Той заяви, че се разчита много на професионалистите от общинските администрации и се надява през следващите години да бъдат привлечени млади, можещи и мотивирани хора в тях.

 

Стефан Радев получи подарък от Националната асоциация на секретарите на общини в България.

 

„Благодарим ви за домакинството, на вас и на госпожа Радева. Искам от името на колегите да ви пожелая здраве, на целия ви екип и на всички жители на Сливен. Убедени сме, че с вашия екип ще се справите с трудностите. Те са такива при вас, такива са и в цяла България, в период на изпитания, с който ще се справим. Пожелаваме ви много успех, да сбъднете мечтите си като кмет и да промените Сливен към още по-добро. Пожелаваме ви след години да бъдете удовлетворен от постигнатото“, каза секретарят на Община Свелиево Румяна Дъчева, която е заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията.

 

От своя страна Валя Радева благодари на колегите си за оказаното й доверие да поеме организацията и пожела ползотворна работа на всички.

 

„Вярвам, че с общи усилия можем да постигнем целите си и да подобряваме заедно нашите общини“, заяви Радева.

 

В дневния ред на заседанието са включени отчет за изпълненията на решенията на Управителния съвет, обсъждане и планиране на бъдещи дейности на асоциацията, разглеждане на актуални въпроси, свързани с работата на секретарите и други.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев