Община Сливен
Областна администрация Сливен

Над 200 проверки за спазване на мерките

19.10.2020 / 15:11

Над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ на територията на Сливенска област в последните дни на миналата седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

В периода от 15 до 18 октомври включително служители на РУ на МВР в четирите общини са осъществили 147 проверки, при които са съставени 12 предупредителни протокола на собственици или управители на търговски обекти и са съставени 100 акта за неносене на задължителните в закрити площи предпазни маски за лицето. За това нарушение законът предвижда минимална глоба от 300 лева.

 

32 са проверките на ОДБХ в търговски обекти и заведения за обществено хранене на 15 и 16 октомври, които приключиха с издаване на предписание в смесен магазин.

 

Дирекция „Инспекция по труда“ осъществи контрол в 13 предприятия, като в 2 от тях бяха дадени задължителни за изпълнение предписания.

 

Ежедневен е контролът на РЗИ. Проверките през последните два дни на изтеклата седмица приключиха без нарушения.

 

Четири от всички проверки бяха осъществени съвместно от представители на РЗИ, ОД на МВР и ОДБХ.

 

Контролът за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бе засилен по указания на областния управител Чавдар Божурски и с решение на Областния кризисен щаб. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса на територията на областта.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев