Община Сливен
Областна администрация Сливен

Затяга се контролът за носене на маски в градския и обществен транспорт

12.10.2020 / 13:28

По инициатива на кмета Стефан Радев на среща днес беше обсъдена възможността за засилен контрол за носенето на маски в градския и обществен транспорт в Сливен заради завишения брой заразени с Ковид-19 в общината. Заместник-кметът Пепа Чиликова, представители на РЗИ и превозвачите са категорични, че неспазването на мерките увеличава възможността за разпространение на коронавируса. Според тях екипи на полицията и РЗИ трябва да следят за носенето на маски в обществените превозни средства и да извършват засилени проверки на случаен принцип. Мярката ще бъде обсъдена на заседание на Областния кризисен щаб тази седмица.

 

„Трябва да има ефективна схема за санкция на пътниците, които не носят маски. Няма как да бъде овладяно положението иначе. Ситуацията е много сериозна. Аз лично съм много притеснен“, заяви управителят на „Пътнически превози“-Сливен Енчо Петров.

 

От бранша заявиха, че във всички превозни средства, с които се превозват пътници, се извършва задължителна дезинфекция при всеки курс.

 

Ръководството на Община Сливен подчертава, че е задължително носенето на маски в автобусите и на закрити обществени места. Всеки носи лична отговорност за своите живот и здраве и тези на близките му. Здравните специалисти са категорични, че дезинфекцията, дистанцията и честото миене на ръцете са най-сигурния начин за предпазване от коронавирус.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев