Община Сливен
Областна администрация Сливен

Областният управител поиска становището на здравния министър за терена на бившата тубболница

28.09.2020 / 17:07

Областният управител Чавдар Божурски изпрати писмо до министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, с което поиска становището му относно терена на бившата Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести, в ликвидация, в Сливен. В писмото се предоставя информация за предприетите от областния управител и кмета на община Сливен съвместни действия за разрешаване на проблема, като основната болнична сграда се обособи в самостоятелен имот. Идеята е дворното място от близо 28 декара, частна държавна собственост, да се използва за обществени нужди: запазване на съществуващия парк и обособяването му в самостоятелен имот, отреждане на терен за обществен паркинг и на терен за комплексно застрояване.

 

В писмото до министъра се съобщава, че областната администрация е предоставила на РЗИ допълнителна информация относно исканото изменение на ПУП и е получено съгласие за това.

 

Положително становище вече е получено от министъра на културата след проверка на място, извършена от Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като сградата на бившата тубболница и паметник на културата.

 

За изменението на ПУП, съгласно Закона за устройство на територията, е необходимо и положителното становище на министъра на здравеопазването като принципал на болничното заведение в ликвидация.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев