Община Сливен
Областна администрация Сливен

Среща за проблемите с водоснабдяването в малките населени места в област Сливен

11.09.2020 / 15:10

Проблемите с водоснабдяването в малките населени места в Сливенска област и нуждата от нова В и К – инфраструктура бяха тема на среща, в която участваха зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, изп. директор на “Български В и К холдинг“ ЕАД Илиян Илиев и областният управител Чавдар Божурски. Срещата се проведе на 10 септември в МРРБ, със съдействието на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

 

В резултат на проведените разговори предстои чрез областния управител като председател на Асоциацията по В и К да се направи оценка и заявка до „Български В и К холдинг“ за осигуряването на средства, с които да се изградят нови водопроводи в населените места с най-чести аварии и затруднено водоснабдяване, включително и за възстановяване на уличната настилка след приключване на строителните дейности. Малките населени места, които ще бъдат включени в заявката, ще бъдат уточнени в близките дни със съдействието на членовете на Асоциацията по В и К.

 

На срещата бе обсъдена дейността по проекта на МРРБ за изграждането на пътен възел на автомагистрала „Тракия“ към гр. Кермен, предстоящата рехабилитация на пътя Сливен – Елена, изграждането на главен водопровод в с. Жельо войвода.

 

В срещата участваха и представители на местната власт. Преди посещението в МРРБ те бяха приети от земеделския министър Десислава Танева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев