Община Сливен
Областна администрация Сливен

ЕВН ще работи на етапи, за да се избегне голямо забавяне на ремонта по бул. „Хаджи Димитър“

Rumen
28.08.2020 / 11:37

Реализацията на проекта на ЕВН по бул. „Хаджи Димитър“ може да забави изпълнението на ремонтните дейности по улицата, заяви зам.-кметът Румен Иванов. Той се надява забавянето да не е повече от месец. В момента се изготвя споразумение между изпълнителя на ремонтните дейности и електропреносното предприятие. Предвижда се дейностите по проекта на ЕВН да се извършат на етапи, за да може изпълнителят на проекта за благоустрояване на булеварда да работи по готовите участъци, с което ще се съкрати забавянето.

 

„По-добре сега да се извършат работите по проекта на дружеството, с минимални щети за тяхна сметка, отколкото след време, когато ще е готов целия булевард и той да бъде разкопаван тогава. В някои от участъците подземните комуникации са на повече от 45 години“, каза Румен Иванов. Той увери, че Общината ще следи за качеството на извършените работи.

 

На въпрос на журналисти за наличие на наклон по част от улицата, проектантът инж. Анастас Кънев отговори, че за изпълнението няма по-добро решение, тъй като има разлика в нивото на имотите, които са от най-старата част на града. „ Това са стари имоти, които са строени на различно ниво. На времето не е имало възприети проекти за нива на входове и може да се види, че в много близко отстояние едно от друго има два входа с голяма денивелация. Целта ни е да не се наруши достъпът до имотите и да се осигури комфортна среда на преминаващите по тротоарите“, каза той.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев