Община Сливен
Областна администрация Сливен

Стартира кандидатстването за услугите на двата социални центъра в училище „Хаджи Димитър“

19.08.2020 / 10:42

От следващия месец жителите на Община Сливен ще могат да кандидатстват за услугите на двата социални центъра, които бяха изградени в бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“. Центърът за обществена подкрепа и Дневният център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства бяха открити в края на миналата година след ремонт на старата сграда.

 

 

 

Целта е създаване и предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в общността, основани на потребностите на всяко дете и неговите родители. Дейностите са изцяло съобразени с мерките, предвидени в Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България и Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия. Ще се осигурят социални и интегрирани услуги за ранна интервенция и превенция в семейна среда на деца в риск и деца и/или младежи с тежки множествени увреждания.

 

 

 

Със заповед на кмета двете услуги са разкрити, считано от 1 юли. Работата с потребителите се предвижда да стартира през септември. За желаещите пълнолетни лица да ползват социалната услуга в Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства се подава Заявление по образец, с посоченият пакет от документи, както следва:

 

1. Лична карта за справка

 

2. Копие от решение на ТЕЛК/НЕЛК или медицински протокол от ЛКК

 

3. Медицинско удостоверение от общопрактикуващ лекар

 

4. Медицинско удостоверение от психиатър

 

5. В случай че лицето, което желае да ползва социални услуги, е пълнолетно лице, поставено под запрещение, към заявлението се прилагат и:

 

- копие от съдебното решение за поставяне под запрещение;

 

- копие от удостоверение от органа по настойничеството и попечителството за учредяване на настойничество/попечителство;

 

 

 

- становище на попечителя/настойника на лицето.

 

 

 

Документите се подават на адрес: град Сливен, ул. „Баба Тонка“ № 54.

 

 

 

Желаещите да ползват социални услуги за деца в Център за обществена подкрепа и в Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства се подават в отдел „Закрила на детето“ с адрес: град Сливен, квартал „Българка“ 66.

 

 

 

Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев