Община Сливен
Областна администрация Сливен

Скъпи ученици и учители,

Bojurski
24.05.2020 / 09:51

В първия български буквар Петър Берон съветва, че когато се захващаш с нещо, най-напред трябва да претеглиш силите си. Имахме ли време да претегляме, когато за дни трябваше да променим живота си заради световна епидемия от непознат вирус? Отговорите предстоят. В необичайна обстановка сега посрещаме и светлия празник на българската писменост и просвета. Важно е да кажем: българското образование показа, че е със здрави корени; българските ученици и учители, студенти и преподаватели бяха на своята първа линия в полето на знанието и науката, макар и в много различни условия.

Затова на днешния 24 май тържествува не само любовта към словото и просветата. А и благодарността! За мен е чест като областен управител да изкажа най-сърдечната си благодарност към всички Вас, скъпи ученици и учители, за положените усилия! Обръщам се специално към малките и по-големи ученици за това, че с мъдростта на възрастни приеха ограниченията, които ни наложиха обстоятелствата. Благодарност и към творците и деятелите на културата, които се опитаха да ни срещнат с изкуството в неговите виртуални измерения.

Уважаеми жители на Сливенска област,

Извънредната ситуация ни накара да преосмислим някои ценности. Предпазните маски са необходима защита от вируси. Да не слагаме предпазни маски на разбирателството, взаимното уважение и съпричастността в отношенията помежду си! Защото тези три неща ни сплотяват. А заедно наистина можем да се справим. Нашите деца и техните учители го доказаха!

 

Нека заедно, в сърцата си, изразим признателност към светите братя Кирил и Методий – покровителите на България и на цяла Европа! Празникът е в нас, самите.

Желая на всички здраве, вяра и надежда!

С уважение: Чавдар Божурски, Областен управител на област Сливен

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев