Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нощни полицейски патрули в черешовите градини

21.05.2020 / 15:13

Специализирана охранителна и превантивна операция по охрана на реколтата от черешови насаждения и контрол на пунктовете за изкупуване на продукцията стартира в Сливенско. В Областната дирекция на МВР е създадена организация за изпълнение заповедта на областния управител Чавдар Божурски за контрол по време на кампанията. Екипи на ОДМВР-Сливен и на районните управления в Сливен, Твърдица, Нова Загора и Котел ще следят за стриктното изпълнение на заповедите на кметовете на общините в областта. Служители на Икономическа полиция, съвместно с други институции, ще извършват проверки на пунктовете за изкупуване на череши.

До приключване на кампанията охраната ще се поеме от служители на ОДМВР, като при необходимост ще се включат и служители на Специализираните полицейски сили. Предвижда се по време на операцията да се осъществява денонощен обход на черешовите масиви по предотвратяване на престъпни посегателства.

Продължава присъствието на полицейски екипи и нощни патрули в малките населени места, които работя по противодействие на битовата престъпност.

При осъществяване на охранителната операция по опазване на селскостопанската продукция маршрутите на екипите са съгласувани с местната власт. Ще се следи за спазване на работното време на изкупвателните пунктове, определено със заповед на общинските кметове.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до окончателното приключване на черешовата компания в областта.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев