Община Сливен
Областна администрация Сливен

На 1 май контролът на КПП остава завишен

30.04.2020 / 12:44

В ОДМВР-Сливен е създадена организация по осъществяване контрол по спазване на мерките, въведени от Националния оперативен щаб, във връзка с разпространението на COVID-19, в празничните и почивни дни около 1 и 6 май. Контролно -пропускателните пунктове на вход и изход в град Сливен остават непроменени. През пунктовете се пропуска преминаването на лица само в случаите на неотложност на пътуването. То трябва да бъде свързано със следното :

Полагане на труд– за целта се попълва декларация с местоработата и телефон на работодател. Представя се служебна бележка от работодателя или служебен документ /карта/. Декларацията се предава на полицейските служители.

Декларация не се попълва и не се предава в случаите, в които пътуването е към постоянния адрес, отразен в документа за самоличност.

При пътуване по здравословни причини на пътуващия или на негови близки-за целта е нужен медицински документ, документ за самоличност на всички пътуващи и предварително попълнена по образец декларация. Декларацията се оставя на контролно-пропускателния пункт.

Когато се пътува към настоящия адрес трябва да се представи предварително попълнена декларация.

При пътуване по необходимост от полагане на грижи за роднини или близки. В тези случаи се изисква документ за самоличност и предварително попълнена декларация при пътуване към близките.

При необходимост от пътуване за снабдяване със стоки от първа необходимост на себе си или лица, за които полагат грижи, ако в населеното място няма хранителен магазин или аптека, от които да се снабдят. В този случай се изисква документ за самоличност и предварително попълнена по образец декларация.

Служители на държавни органи, органи за местно самоуправление и администрация се пропускат след представяне само на служебна карта в случаите, в които пътуването е свързано с полагане на труд.

Земеделски стопани и животновъди се легитимират пред полицейските служители с един от следните документи: удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 г.; със служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител; удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).

Желателно е документите да бъдат предварително подготвени и да са на леснодостъпно място с цел да се спести време при извършване на проверката. Декларациите трябва да се попълват коректно, тъй като се съхраняват от полицейските служители и могат да се извършат проверки по посочените причини.

Декларацията можете да се намери на електронната страницата на МВР.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев