Община Сливен
Областна администрация Сливен

За 24 часа в Сливен - 73 акта за маски

15.04.2020 / 10:15

През последните 24 часа са образувани две досъдебни производства за неспазване на карантина, съобщиха от Районното управление на полицията в Сливен по време на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб. Съставени са 73 акта на граждани, които не носят предпазни маски и 10 – за събирания на повече от двама възрастни на едно място. Проверките и санкциите за неизпълнение на мерките, наложени за ограничаване разпространението на коронавирус, продължават.

На денонощния телефон, обявен от Община Сливен, не са постъпили сигнали за пристигнали граждани от чужбина и за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания. Регистрирано е едно обаждане за нарушаване на карантина от майка и дете.

Продължават сигналите за струпване на повече хора за възрастни, отколкото за деца.

Кметът Стефан Радев призова нарушителите към по-голяма отговорност, за още малко търпение в името на собственото здраве и това на техните близки и приятели.

„От Националния оперативен щаб непрекъснато ни информират, че наближаваме пика на епидемията и повече от всякога трябва да се мобилизираме. Предпазните мерки са особено необходими и тяхното пренебрегване може само да продължи положението. Нека докажем, че заедно можем да се справим, но с високо самосъзнание и дисциплина“, каза Стефан Радев.

Кооперативните пазари и цветните борси няма да работят от 16 април до второ нареждане, в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването, припомнят от щаба.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев