Община Сливен
Областна администрация Сливен

Ротари Клуб-Сливен с дарения

Rotari
14.04.2020 / 15:30

Ротари Клуб-Сливен днес направи първото си дарение от кампанията „Купи и дари“ към Общинската хранителна банка и подари предпазни облекла за Домашния социален патронаж. Организацията предостави около 800 килограма продукти от първа необходимост. Представители на клуба поставиха обозначени колички с логото на кампанията във всички магазини от веригата „Мерканто“, в които граждани даряват дълготрайни пакетирани продукти. Ротари Клуб удвоява предоставените от клиентите стоки. Тази кампания стартира на 10 април и ще продължи до края на месеца. Периодично събраните дарения ще бъдат предоставяни на Общинската хранителна банка, която беше инициирана от кмета Стефан Радев, за хора, изпаднали в нужда по време на обявеното извънредно положение заради пандемията от Ковид-19.

„Горди сме с нашите съграждани, които се включват с каквото могат и показват съпричастност. Много хора оставиха продукти в специално приготвените колички. Ние, като хуманитарна организация, имаме различни инициативи през годината. Радваме се, че сливенската общественост ни разпознава като организация, на която може да се довери и се включва активно в нашите акции. Правим всичко това регулярно, но много ни хареса инициативата на кмета за хранителната банка и единодушно решихме нашата кампания „Купи и дари“, този път, да бъде свързана с подпомагане на хранителната банка, за да бъде ефектът по-голям. Така общите ни усилия ще дадат по-голям резултат“, каза Недко Недев – елект-президент на Ротари Клуб-Сливен, който заедно с президента Митко Митев, секретарят Христо Трънчев и Николай Куршумов – връзки с обществеността, доставиха дарението.

По-късно те посетиха Домашния социален патронаж, където дариха 23 защитни облекла за многократна употреба за служителите, които в пандемичната ситуация работят на терен и предоставят на адрес услугата до потребителите.

Ротари Клуб Сливен реализира обществени проекти и инициативи от 21 години. Членовете на организацията призовават за съпричастност към хората в нужда, особено в навечерието на светлия християнски празник Великден.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев