Община Сливен
Областна администрация Сливен

Спрете да се щъкате по улиците!

07.04.2020 / 19:54

Вторник, ранния след обяд. Решавам да мина по главната улица – от Макето до общината. Нали от общината съобщават за нормално поведение на гражданите в това извънредно положение. Виждал съм скоро почти празна улицата. Вярно, днес бе слънчево, но това не означава, че всички трябва да излезем на припек.

На една от почти всичките заети, един седнал, а други двама си приказват с него – не само нямат маски, но и са се наврели един в друг – няма и половин метър.И на това масово щъкане по Ларгота, опашки от хора пред аптеките – поне те са на няколко метра, но през опашката върви ли върви върволицата.

Не искам да си представя какво ще стане след няколко дни, когато ще бъде много топло. Очакнам манеифестиращи сливенци по главната улица. И не само по нея. Радват ли се те на чувствително падналата глоба, че излагат на опасност не само себе си, но и другите? Поне да видят колко сливенци са с положителни проби за коронавирус и да не се успокояват, че още нямаме жертви.

Видях един известен общественик, и той мераклия да стане съветник, да дърпа завързано куче – никога никой не го е виждал из града с домашен любимец. Явно, за всеки случай, да му се размине глобата, защото е с куче. А докато мъкне животинчето, наляво и надясно се опитва да разговаря с негови познати, защото той просто „живее” на главната! .

И докато вървях, заобикаляйки навалицата, не срещнах нито един полицай. Нито един! Поне да имаше хора от общинската охрана, да предупреждават хората.

Не зная кой докладва на общинския щаб,че сливенци са общо взето дисциплинирани, а ние журналистите като папагали повтаряме в медиите положителните съобщения от този щаб. Те не само са излишни, но и притеснителни!

Добрин Добрев

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев