Община Сливен
Областна администрация Сливен

И в Сливен даряват!

07.04.2020 / 15:54

Фирма „Джорджес 1990“ ЕООД направи първото голямо дарение в хранителната банка „Заедно за теб!“, организирана от Община Сливен. Компанията дари хранителни продукти от първа необходимост на стойност над 1200 лева.

„Предвид влошената епидемиологична обстановка в страната и хилядите хора, които останаха без работа, нямаше как да не се включим в кампанията на Община Сливен. Смятам, че всички компании, които се занимават с продукти от първа необходимост, трябва да се включат“, заяви Атанас Битев – син на управителя на фирмата.

В понеделник Община Сливен обяви кампанията „Заедно за теб!“ чрез създаването на Общинска хранителна банка. Тя е само част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация.

От днес на телефони 0889 769757 и 0884 526640, в рамките на работния ден, гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи:

1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 9 до 16 часа.

Продуктите ще бъдат дарявани приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев