Община Сливен
Областна администрация Сливен

Бизнесмен дари 200 шлема на застрашени от коронавируса

Ivan
04.04.2020 / 15:15

Сливенският бизнесмен Иван Дойчев е най-активно подпомагащия инициативата на НФСБ за дарения на предпазни средства за медиците, служителите и работещите, които са най-застрашени от коронавируса.

Председателят на Националната асоциация за здравословно хранене на децата Иван Дойчев закупи нови 200 предпазни шлема в подкрепа на хората, които са на предна линия в борбатка с коронавируса. 30 от тях той дари на Хирургичното отделение на сливенската областна болница.

„Причините да направя тези дарения са две. Едната е твърде лична, а другата – това е една отговорност. След като целият свят се намира в криза, всеки който има възможност да помогне, би следвало да го направи за пората, които са на първа линия, а който няма възможност – да спазва мерките, за да спре разпространението на вируса”, заяви Иван Дойчев. Той довери, че личният му мотив е наскоро претърпяна интервенция в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и изказа личната си благодарност на д-р Павлов и екипа му от Хирургично отделение за направеното за него.

Останалите предпазни средства ще бъдат дарени на лични лекари в кв. „Речица”, болници, медиатори, полицаи и други рискови групи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев