Община Сливен
Областна администрация Сливен

Спешно се търсят помещения за карантина в Сливен

30.03.2020 / 15:50

Областният управител Чавдар Божурски отправя апел към собствениците на места за настаняване да окажат подкрепа, според възможностите си, към работещите на първа линия в условията на епидемия от коронавирусни инфекции.

Повод за това е отправена от регионалната колегия на БЛС молба към областния управител за съдействие да бъдат осигурени помещения, където инфектираните от заразата медици и други служители да бъдат изолирани в задължителния 14-дневен период на карантина.

По време на епидемията в засегнатите държави по света се разболяха, боледуват и в момента много лекари. Болни медици има и в нашата страна. „Ние – лекари, сестри и медицински персонал, носим заразата вкъщи – при децата си, съпругата, съпруга, възрастните си родители. Рискът е голям. В същото положение като нас са служителите на реда, фармацевтите, социалните работници. Те също са в непрекъснат контакт с потенциални разпространители на вируса или болни“, заяви д-р Богдан Сотиров, председател на регионалната колегия на БЛС – Сливен. Става дума за служебни лица, които изпълняват професионалните си и хуманни задължения в рискова среда.

„Надявам се, че апелът ми ще срещне разбиране. Необходими са помещения със санитарни възли. От съдействие се нуждаят отговорни и дисциплинирани хора, които спазват необходимите мерки, носят лични предпазни средства. Но не могат да се затворят у дома, защото трябва да се погрижат за нас“, допълни областният управител Божурски.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев