Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кой е първият с коронавирус в Сливен? /допълнена/

25.03.2020 / 18:01

Първи случай на коронавирусна инфекция е регистриран в Сливен. Пациентът е мъж, жител на града. Завърнал се е от Англия. Взетите му проби са дали положителен резултат, съобщават от Областната управа..

Пациентът е откаран до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от мобилен спешен екип. В момента е изолиран. Установяват се контактните лица.

Областният управител Чавдар Божурски призова жителите на Сливен и областта да не се поддават на паника. „Това, което може да помогне на всички ни, е да спазваме стриктно хигиена, да извършваме дезинфекция на работното място и вкъщи, да ограничим социалните си контакти. Да се съобразяваме и изпълняваме разпоредените противоепидемични мерки от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб. Задължително е да се спазват новите правила за ограничаване на риска, въведени от Областния кризисен щаб и от кметовете на общините. Изисква се от всеки един от нас да прояви лична отговорност и лична дисциплина, за да се справим с неблагоприятната ситуация. Вярвам в това! В областната болница работят професионалисти, спазва се стриктна дезинфекция и се изпълняват всички мероприятия, задължителни за създалата се обстановка“, каза областният управител.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев