Община Сливен
Областна администрация Сливен

Оборудван е изолатор в кв. „Надежда”

24.03.2020 / 13:35

Община Сливен оборудва самостоятелно помещение в кв. „Надежда“, което да се използва при необходимост за изолация на лица със съмнения за коронавирус инфекция. Предприетата мярка е необходима за улесняване достъпа на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ и ограничаване на разпространението на вируса.

Жителите на кв. „Надежда“, на които им е наложена карантина и техните контактни лица, които имат симптоми като температура, кашлица, затруднено дишане и не могат да се свържат по телефона с личния си лекар, с екип на спешна помощ или с инспектор от РЗИ-Сливен, могат да потърсят помощ на следните телефони: д-р Диан Колев - общопрактикуващ лекар, от 8 – 14 часа, тел. – 0885961471 и Сашо Йорданов - здравен медиатор, от 14 - 8 часа, тел. - 0884135243.

След подаден сигнал на посочените контакти за връзка, съмнителните за коронавирус инфекция лица ще могат да изчакат в изолатора екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който да прецени състоянието на пациентите и необходимостта от последващи мерки.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев