Община Сливен
Областна администрация Сливен

Гореща линия за сигнали в Сливенско

17.03.2020 / 17:28

Областният кризисен щаб разкрива гореща телефонна линия във връзка със създалата се обстановка с разпространението на инфекции, причинени от новия коронавирус.

Всеки работен и почивен ден, от 9,00 до 17,30 часа, на тел. 0882 94 75 94 гражданите могат да подават сигнали за констатирани от тях нарушения на противоепидемичните мерки, сред които: информация за пристигнали от рисковите държави лица, които не са се свързали със здравните органи; неспазване на наложена задължителна домашна карантина; струпване на много лица; нарушения на разпоредените правила за дейността на търговските обекти и други.

Сигнали могат да бъдат подавани и на официалната електронна поща на областната администрация governments@regionsliven.com.

Целта е да се окаже съдействие на здравните и правоохранителните органи за адекватна реакция, за да се ограничи риска от разпространението на коронавируса и да се окаже помощ на застрашените лица.

„Разчитаме на гражданите и тяхното отговорно поведение в тази неблагоприятна обстановка. Убеден съм, че с взаимни усилия ще се справим по-успешно“, заяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев