Община Сливен
Областна администрация Сливен

Още 28 души са под домашна карантина

10.03.2020 / 16:57

Още 28 души в Сливен и областта са под домашна карантина и лекарско наблюдение, считано от 9 март , съобщиха от областната администрация. Лицата са български и чуждестранни граждани, пристигнали от Италия. С тях общият брой на гражданите, под домашна карантина заради коронавирусната инфекция, възлиза на 68 души.

Медицинското наблюдение на българските граждани се извършва от техните лични лекари, а на чужденците – от Регионалната здравна инспекция - Сливен.

В сайтовете на Министерството на здравеопазването и на Регионалната здравна инспекция е поместена подробна информация за заболяването от коронавирус, начина на разпространение, мерките за предпазване, указания за действията, които трябва да предприемем при прояви на заразата като висока температура, кашляне, затруднено дишане и др. Изрично изискване е хората да уведомят личните си лекари за влошеното си състояние по телефона или чрез електронни устройства.

В създадената неблагоприятна ситуация с разпространението на вируса лекарите препоръчват често миене на ръцете, поддържането на добра лична хигиена, дезинфекция на работното място и вкъщи.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев