Община Сливен
Областна администрация Сливен

Дойде ли и в Сливен коронавируса?

09.03.2020 / 12:41

Двама души са били хоспитализирани в инфекциозното отделение на областната болница в Сливен със съмнение за коронавирус. Това съобщи пред журналисти днес директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен д-р Васислав Петров.

Те са приети в лечебното заведение, защото са от рискова група, пътували са в Италия и единият от тях е със симптоми на вирусно заболяване. Те са изолирани, ще бъдат изпратени проби за изследвания, съобщи БТА.

В МБАЛ - Сливен са в готовност да преведат в действие кризисен план при увеличаване на болните, посочи д-р Петров. Инфекциозното отделение, където ще бъдат настанявани такива пациенти, било оборудвано с всички предпазни средства.

На втори етап се предвижда пациентите да бъдат настанявани в отделението по „Фтизиатрия”, като при необходимост от още места, ще бъдат настанявани в „Кожно отделение”. Засега болницата разполага със защитни облекла и маски.

В другото инфекциозно отделение във Военната болница в Сливен няма хоспитализирани, съобщи за БТА директорът на лечебното заведение полк.Илиян Комитов. Отделението разполага с десет легла, като при нужда ще бъдат осигурени още 20 в "Хирургично отделение".

Общо 53 души в Сливенска област са под наблюдение за симптоми на коронавирус, съобщи д-р Петя Балулова, директор на РЗИ-Сливен. В областта се задържа заболяемостта от остри респираторни заболявания, но няма драстичен ръст на болните от грип тип „Б”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев