Община Сливен
Областна администрация Сливен

Какво каза Областният кризисен щаб

06.03.2020 / 18:23

Областният кризисен щаб проведе заседание под председателството на областния управител Чавдар Божурски, на което бяха обсъдени мерките за ограничаване на риска от разпространение на коронавирусни инфекции, готовността на мобилните спешни екипи и на лечебните заведения да реагират в усложнена ситуация.

Извършен е ситуационен анализ за действията на екипите на ЦСПМ за отвеждането на пациентите до инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, координацията им с дежурните лекари в отделението и болницата. Ръководството на ЦСПМ – Сливен е осигурило лични предпазни средства за лекарите и служителите си, предпазни екипи са раздадени и в двете инфекциозни отделения в областта. Определен е терен, където ще бъде отворен пункт за деконтаминация на предпазните средства и заразните отпадъци.

Лицата, за които се налага хоспитализация, ще бъдат насочвани към инфекциозно отделение. Създадена е организация при необходимост да бъдат трансформирани допълнителни отделения, които да приемат пациенти. Предстоят разговори с частните болници в Сливен за възможностите им да окажат подкрепа в усложнена ситуация.

В заседанието участваха директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова, директорът на ЦСМП д-р Василиса Симеонова, зам.директорът на РЗОК Димитринка Сотирова, изп.директор на областната МБАЛ „Д-р Ив.Селимински“ д-р Васислав Петров, директорът на общинската МБАЛ „Св.Петка“ д-р Станка Иванова, директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Даниела Калева, завеждащата инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“ д-р Милена Ченкова.

До момента няма регистриран случай на коронавирус в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев