Община Сливен
Областна администрация Сливен

За ТЕЦ и протестите

27.02.2020 / 08:56

Информацията, разпространена от организаторите на протеста за чист въздух в Сливен, е пълна с неверни факти и откровена манипулация със страховете на хората. Това заяви пред Радио "Фокус" - Сливен изпълнителният директор на ТЕЦ - Сливен инж. Павлин Костов. Протестът е организиран от Фондация “Да спасим планетата – Save the planet”, които искат топлоцентралата да не гори отпадъци.

Според Павлин Костов, разпространената от организаторите информация за дейността на дружеството не отговаря на истината. "Горим отпадъци с ясен произход - от депото в Хаджидимитрово и от завода в София, проверявани сме многократно и не са намирани нарушения в дейността ни, спазваме стриктно условията на комплексното си разрешително", поясни той.

Приключилата наскоро проверка на Прокуратурата, ДАНС, РИОСВ и други компетентни институции е показала, че Сливенската топлоцентрала отговаря на всички изисквания и стриктно спазва комплексното си разрешително. Там не се изгарят отпадъци с неизвестен произход, няма и замърсяване на въздуха над нормите, посочени в разрешителното. Същото са показали и над 15 проверки, направени в дружеството през 2019 година.

"Организаторите на протеста не са ни търсили за информация, не присъстваха и на Дните на отворените врати, на които други заинтересовани еколози имаха възможността сами да се запознаят с начина на работа на инсталацията за изгаряне на модифицирано гориво - RDF и системите за пречистване", посочи Павлин Костов.

"Уважаваме правото на протест и мнение, но трябва да се оперира с факти", категоричен бе директорът на ТЕЦ- Сливен.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев