Община Сливен
Областна администрация Сливен

Няма паника, но има хаос

26.02.2020 / 13:53

Разбираме желанието на медицинските власти да няма паника заради коронавируса, но в информациите, които се поднасят на медиите, цари хаос.

Ето, вижте:

„Към сутринта на 26.02.2020, нямаме доказан пациент с коронавирус в България. Негативни са резултатите от тестовете, изпратени от Пловдив, Сливен, Габрово, както и на двама души от Военномедицинска академия (ВМА). Днес очакваме да дойдат пробите от Русе, Бургас и Сливен. През нощта във ВМА са постъпили двама души, които са поставени под наблюдение, тъй като са с минимална грипоподобна симптоматика”, каза на брифинг сутринта проф. Мутайчийски.

По обяд на 26 февруари представителите на РЗИ – Сливен, след като дадоха информация за положението в Сливенско пред областния щаб, казаха на журналистите, че за първи път чуват за човек от Сливен,чийто проби са изпратени във ВМА!?

Откъде е пристигнал в родината си този жител на Сливен – в Сливен никой не знае. В Сливен за него медицинските власти научават от…сливенските журналисти.

А за пристигналото от Китай в Сливен този месец петчленно семейство, за което дълго мълчаха пред медиите, с лекота казаха, че тяхното джипи ги наблюдава. По телефона, защото такива били разпоредбите отгоре.

И за всеки случай от РЗИ – Сливен дадоха на журналистите служебните си стационарни /!/ телефони. Да играят ролята на джипи ли?

Добрин Добрев

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев