Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен почете Левски

Levski 19=02
19.02.2020 / 14:00

Възпоменателна церемония с военни почести, поднасяне на венци и цветя се състоя на 19 февруари на площад „Васил Левски“ пред паметника на Апостола. Отец Евгений Янакиев, протосингел на сливенската митрополия, отслужи заупокойна молитва. Областният управител Чавдар Божурски бе гост на церемонията.

На 19 февруари преди 147 години България губи един от най-свидните си синове. „Във време, когато българската държава не съществуваше и бе част от османската империя, той не само се бори за освобождението и възстановяването на държавата. Но отива и отвъд това. Левски говори за демокрация, за човешки права, за равенство пред закона, за свободна инициатива - неща, които са в основата на европейските ценности, в основата на Европейския съюз такъв, какъвто го познаваме днес…Съдейки по неговите думи, не трябва да се задоволяваме с нищо, освен с най-доброто за България и за българските граждани“, каза в обръщение към съгражданите си кметът на община Сливен Стефан Радев.

Паметта на Апостола почетоха още зам.областните управители Камен Костов, Димитринка Петкова, гл.секретар на администрацията Кирил Аврамов, ръководители на държавните структури в област Сливен, на общината, на културни институции, представители на патриотични организации, учениците от училище „Васил Левски“ и техни връстници от други учебни заведения.

По традиция организатори на ритуала и тази година бяха община Сливен, военно формирование 22 220, сливенската митрополия, РУО, общинският комитет „Васил Левски“ и сдружение „Мати Болгария“.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев