Община Сливен
Областна администрация Сливен

Продължава работата по подмяна на личните документи

ОД на МВР - Сливен
12.02.2020 / 11:44

През 2020 година малко повече от 22500 жители на област Сливен трябва да подновят личните си карти. За да се избегнат опашките, чакането и натоварването в звеното БДС в град Сливен са предприети следните мерки: „Организиран прием”, подаване на заявление по електронен път или подаване на заявления във всяко районно управление към ОДМВР-Сливен-Котел, Нова Загора и Твърдица.

22 заявления за подмята на лични документи са приет вчера от мобилните екипи на сектор „БДС” към ОДМВР-Сливен, след искане за „организиран прием”. Много фирми и учреждения в Сливен и областта се възползват от тази възможност. Приемът се извършва на място, което спестява на гражданите чакането пред паспортна служба за подаване и получаване на документите. Необходимо е да се подаде писмено искане за извършване на тази услуга, да се посочи лице за контакт и да се изготви списък на желаещите да подменят личен документ-лична карта или паспорт. Искането може да си изпрати по пощата на адрес ОДМВР-Сливен, гр.Сливен, ул.”Ген.Скобелев”№5 или на електронната поща на дирекцията sliven@mvr.bg .

Важно е да се знае, че заявления за подмяна на лична карта може да подават и преди изтичане на срока на нейната валидност.

 

От сектор БДС напомнят на жителите на област Сливен, че заявления за издаване и подмяна на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подават в районните управления на МВР в Нова Загора, Котел и Твърдица, независимо от постоянния адрес.

 

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефони: 044/644-355.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев