Община Сливен
Областна администрация Сливен

СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА

10.02.2020 / 10:06

От 11 до 14 февруари 2020г., за седма поредна година, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен ще се проведе седмица посветена на любовта.

Какво е любовта? Любовта е най-красивото нещо в човешкия живот. В състояние е да промени коренно света ни. Тя е вълшебното чувство, което дава възможност на слепия да прогледне, на отчаяния – да повярва, на тъжния – да се усмихне. Любовта е по-силна от смъртта. Тя е вечна – за нея няма граници и предели. Любовта е смисълът на живота ни. Тя е магията, раждаща живот. Любовта е бряг и вълна, суша и вода, усмивка и сълза, път и пристан. Без нея този свят би бил пуст и мрачен.

И тази година, на това прекрасно чувство са посветени редица инициативи организирани от РБ ”Сава Доброплодни”. Замислени като провокация за осмисляне на празника „Св.Валентин“, който се счита за привнесен в България, проявите, включени в програмата, целят да предизвикат интереса на все повече млади хора и желанието им да се запознаят с личните истории на български и световноизвестни творци вдъхновени от най-великото чувство, да споделят защо обичат празника и какво е за тях любовта, да се опитат да дадат обяснение за уникалното изпепеляващо, но и съграждащо чувство, съчетаващо копнеж, емоция, наслада, отдаденост, което просто идва и преобръща целия ти свят.

Програмата в Седмицата на любовта включва: презентации и дискусии за тийнейджъри на тема: „Любовта, без която не можем” /по график/; изложба, проследяваща историята на картичките „валентинки”; анкета „Какво е любов?” сред ученици от средните училища; премиера на стихосбирката „Непадаща звезда” на един от най-нежните лирици в съвременната ни литература – поетът Георги Константинов.

На 14 февруари, всеки посетител на библиотеката ще получи като дар свитък с прекрасно стихотворение посветено на любовта.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев