Община Сливен
Областна администрация Сливен

Военни от САЩ се срещнаха с областния управител

sreshta
05.02.2020 / 13:12

Зам.командирът на Районния помощен екип за Черно море Скот Сайтс посети областния управител на област Сливен Чавдар Божурски. Срещата се състоя на 5 февруари. В нея участваха още майор Джейсън Бенет, офицер „бъдещи дейности“ на учебната база „Ново село“, и гл.секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

Скот Сайтс отговаря за базата „Ново село“. Той изрази желанието на американското командване да бъде проведена среща с представители на бизнеса от Сливен и областта, на която да се представят възможностите за партньорство с правителството на САЩ. Гостът отправи молба за съдействие към областния управител за организирането и провеждането й. „Считам, че такова събитие ще предизвика голям, взаимен интерес“, заяви от своя страна Чавдар Божурски. В разговора бе решено, че срещата ще се състои в началото на пролетта, а неин домакин ще е областният управител.

В близките дни ще бъде уточнено кои са сферите на дейност, представляващи интерес за двете страни. Скот Сайтс допълни, че американски офицери от отдела за обществени поръчки биха моли да направят на място разяснения за спецификите на кандидатстване. По време на визитата бе обсъдена идеята на областния управител Чавдар Божурски за взаимодействие с армейския екип, пребиваващ на „Ново село“, в ситуации на бедствия и аварии.

На снимката: Скот Сайтс, Чавдар Божурски, майор Джесън Бенет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев