Община Сливен
Областна администрация Сливен

Национален ученически конкурс по повод 180 години от рождението на Хаджи Димитър

03.02.2020 / 12:23

По повод отбелязването на 180 години от рождението на сливенския войвода и борец за свобода Хаджи Димитър през 2020 г. Община Сливен, Регионално управление на образованието–Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ организират Национален ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект на тема: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“. В него могат да участват ученици от цялата страна.

 

За есе могат да участват ученици на възраст от Ⅴ до Ⅻ клас, разпределени в 3 категории. В конкурса за стихотворение могат да се включат деца от Ⅰ до Ⅻ клас, разпределени в 4 категории. За рисунка могат да участват ученици от Ⅰ до Ⅻ клас, разпределени в 3 категории. В конкурса за мултимедиен проект участие могат да вземат деца от Ⅴ до Ⅻ клас, разпределени в 3 категории.

 

Статутът със специфичните изисквания може да отворите в прикачения файл, както и на електронната страница на Община Сливен: www.sliven.bg.

 

Творбите за участие се изпращат на адрес:

 

8800 Сливен

бул. „Цар Освободител“ 1

Община Сливен

Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“

За конкурса, посветен на 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър

 

Или, когато това е възможно, като прикачен файл на електронен адрес:

 

dorakumanova@abv.bg .

 

Крайният срок за изпращане на творби за участие е 17 април /включително/. Награждаването на участниците ще бъде на специална церемония /в рамките на програмата на Майски дни на културата „Сливенски огньове“ – 2020 г./.

 

За допълнителна информация:

Дора Чанева – гл. експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“

тел. 044/611221; 0879599053

e-mail: dorakumanova@abv.bg

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев