Община Сливен
Областна администрация Сливен

Гласуват бюджета на Сливен за 2020 година

29.01.2020 / 13:39

На предстоящата сесия утре местният парламент ще гласува проектобюджета на общината за 2020 година. Това заяви на днешната редовна пресконференция председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

Общо 36 точки са включени в дневния ред утрешното заседание. Няколко от тях касаят разпореждане с общинска собственост като Наредба за условия и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища, Стратегия за управление на общинската собственост в периода 2020-2024 г., Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти за настоящата година. Сред тези предложения е и утвърждаване на списъка на общинските жилища по предназначение за 2020 г.

Една допълнителна точка ще бъде включена в дневния ред. Тя касае определянето на представител на Община Сливен за участие в Общото събрание на Асоциация по ВиК в област Сливен, както и начина на гласуването му.

По думите на Митев на сесията утре предстои да бъдат избрани и съставите на обществените комисии за избор на носителите на годишните традиционни награди на Община Сливен – „Добри Чинтулов“, „Добри Желязков“, „Д-р Иван Селимински“, „Аргира Жечкова“ и наградата „Милосърдие“. Той допълни, че предстои и избор, както на състава на комисиите по символика и по стипендиите към общинския съвет, така и избор на Управителен съвет на Общински фонд „Култура“.

Местният парламент ще гласува и размера на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства, считано от 1 януари 2020 г.

Обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи също са включени в дневния ред на сесията.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев