Община Сливен
Областна администрация Сливен

Събрание на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД

OND
23.01.2020 / 15:39

Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД /ДПНР и ОНД/ проведе 23-тото си годишно събрание на 23 януари в заседателната зала на областната администрация. „Партньорството ни вече е традиция“, каза областният управител Чавдар Божурски, който бе гост на събитието. Той подчерта, че дружеството развива активна деятелност в Сливен и областта. Приветства гражданите на Русия и на ОНД, които живеят, пребивават и работят в Сливен, за инициативността им в обществения живот в областта.

От своя страна председателят на дружеството Марин Кавръков заяви, че то е най-дългогодишната гражданска, неправителствена организация в региона. Дружеството не преследва политически цели, а развива дейности в духа на традициите за приятелство между тези народи, в сферата на културния обмен, образованието и др.

Акцент в работата на ДПНР и ОНД през тази година ще бъде честването на 75 години от края на Втората световна война и Деня на победата над хитлерофашизма, участието в регионални и национални четения, изложби, конкурси, песенни фестивали. По предложение на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Сливен ще е домакин на заключителния етап на 11-ия национален фестивал на руската песен и танц под надслов „День победы“, който ще се проведе в края на май и е включен в програмата на общината за празниците на културата „Сливенски огньове“.

Два месеца по-рано ще се състои регионалният фестивал на руската песен, съобщи секретарят на дружеството Стоян Георгиев. Той изказа благодарност на зам.областния управител Димитринка Петкова за участието и съдействието при организиране на инициативите на дружеството. По време на дискусията бе предложено една от предстоящите работни срещи в Руския културно-информационен център да е свързана с възможностите за обучение във висшите училища в Русия и ОНД.

 

На годишното събрание бе гласувана работна програма за 2020 г. По предложение на ДПНР и ОНД бяха отличени изявени активисти. Грамотите бяха връчени от областния управител Чавдар Божурски на Васил Мермеклиев, Васил Добрев, Калина Койчева и Росица Кунева.

В събранието участваха ръководители на културни институти, патриотични организации, директори на гимназии, представители на руско-български клубове и организации, деятели на културата.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев