Община Сливен
Областна администрация Сливен

СЪОБЩЕНИЕ НА РДГ

22.01.2020 / 15:32

ОТНОСНО: Информиране на собствениците/ползвателите на товарни превозни средства за промените в разпоредбата на чл. 14б от Наредба №1 от 30.01.2012 г. за контрола и опазването на горските територии(НКОГТ) (изм. и доп. ДВ, бр. 89 от 12.11.2019 г.), считано от 13.02.2020 г.

 

 

Регионална дирекция по горите - гр. Сливен информира всички заинтересовани страни за следното:

Считано от 13.02.2020 г. влизат в сила измененията на разпоредбата на чл. 14 б, ал. 3 от НКОГТ, обнародвана в Държавен вестник, бр. 89 от 12.11.2019 г., в съответствие с която: "Собствениците/ползвателите на товарни превозни средства и мобилни обекти по чл. 206 от ЗГ са длъжни да осигуряват непрекъснато функциониране на GPS устройството и да предоставят в съответната РДГ:

1. копие от регистрационните талони на съответните превозни средства, снабдени с GPS устройства;

2. заверено копие от документ, удостоверяващ монтирането и функционирането на GPS устройството;

3. удостоверение, издадено от фирмата, монтирала GPS устройствата и доставяща услугата, съдържаща потребителско име и парола за достъп в реално време до информацията от GPS устройствата (важи за собствениците /ползвателите на товарни превозни средства и мобилните обекти по чл. 206 от ЗГ, които транспортират обла дървесина и дърва за огрев).

В тази връзка, с цел изпълнението на новите изисквания по отношение на транспортиране на дървесина и недървесни горски продукти с товарни превозни средства собствениците/ползвателите на товарни превозни средства за транспортиране на дървесина и недървесни горски продукти следва да предоставят всички данни, изискуеми по чл. 14 б, ал. 3 и ал. 5 от НКОГТ в Регионална дирекция по горите гр. Сливен съгласно чл. 14 б, ал. 4 от НКОГТ, преди товарните транспортни средства да се използват за транспортиране на дървесина и недървесни горски продукти след срока на влизане в сила на промените.

Заинтересованите могат да намерят подробна информация на сайта на Регионална дирекция по горите гр. Сливен www.sliven.iag.bg.

 

ДИРЕКТОР НА РДГ СЛИВЕН:/П/

/ИНЖ. ЗЛАТКА АЗМАНОВА/

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев