Община Сливен
Областна администрация Сливен

Без автобуси за страната и в Сливен?

08.01.2020 / 13:43

Пътническите превозвачи в Сливен са в стачна готовност. Ако до края на седмицата не бъдат изпълнени исканията на бранша, всички междуградски линии ще бъдат спрени. Това съобщи за 999 Дора Енева – председател на Сдружението на превозвачите в Сливен.

Ефективният протест ще засегне най-много пътуващите за София, защото повечето курсове се изпълняват от сливенски фирми. Четири от курсовете за Пловдив също няма да бъдат изпълнени.

По линията Сливен – Ямбол ще останат само ямболските превозвачи, ако не вземат решение за ефективни стачни действия. Предвид заявките за участие в ефективната стачка от почти всички членове на Националното сдружение на превозвачите в цялата страна, в понеделник България може да изпадне в транспортна криза.

Припомняме, че исканията на бранша са за справедливо разпределение на средствата за субсидиране и компенсиране на превозите; осигуряване на достъп до европейско финансиране; справяне с проблема с нерегламентираните превози (т.нар. „сив сектор“), намаляване на размера и обхвата на ТОЛ таксите.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев