Община Сливен
Областна администрация Сливен

Съобщение на Районна прокуратура – Сливен

08.01.2020 / 13:14

Във връзка с провежданата реформа в системата на Прокуратурата, Районна прокуратура – Сливен уведомява, че с Решение на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г., считано от 01.01.2020 г., бяха закрити Районните прокуратури в градовете Котел и Нова Загора.

Считано от същата дата, в Районна прокуратура –Сливен бяха разкрити териториални отделения в градовете Котел и Нова Загора - съответно Териториално отделение – Котел към РП – Сливен, и Териториално отделение Нова Загора към РП – Сливен, които поемат компетентността в работата по наблюдаване на досъдебни производства и преписки за противоправни деяния, извършени на териториите на едноименните общини.

Териториалните отделения остават в сградите и помещенията, в които досега се намираха бившите районни прокуратури. Осигурен е достъп на граждани и институции до всички структурни звена на Районна прокуратура - Сливен, включително тези в гореизброените градове, като от 01.01.2020 г. сигнали, жалби, молби и др. следва да бъдат адресирани до конкретното териториално отделение към Районна прокуратура - Сливен, ако същите се депозират в градовете Котел и Нова Загора или директно към Районна прокуратура – Сливен, ако се подават в град Сливен.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев