Община Сливен
Областна администрация Сливен

Една предизвестена загуба

03.11.2019 / 21:27

Въпросът не е защо ГЕРБ спечели, а защо БСП загуби.Загубата на червените беше предопределена още с избирането на кандидата си за кмет. Как така Кольо Милев бе готов да се раздели с депутатството и да иска пак да става кмет, питат се сливенци? Иска реванш от Стефан Радев, който го би преди четири години с убийствена разлика? На какво се надяваше Милев след като за четири години Сливен дръпна напред, въпреки че беше пред фалит? Заради закъсалите проекти на Лечков и неразплатените проекти на Милев.

Ни виждат ли в БСП, че избирателите вече търсят млади хора за управници, че пак до пенсионери допряха? Ще кажат - нямаме хора. Младите не идват или старите ги изгониха? БСП имаше доволно млади умни хора и когато тези млади взеха думата, старите кримки им посочиха вратата.

В предизборната кампания не видяхме един млад човек в щаба на БСП, докато щабът на ГЕРБ приличаше на комсомолски събрания.

Да си го кажем направо - кое доведе пак до загубата на БСП? Основното е - голямото его на Кольо Милев. То, егото, се появи още когато Милев застана срещу Лечков. Не генерал, ефрейтор да бяха избрали за кандидат-кмет, БСП щеше да спечели. Докато сливенци живееха сред окопите на Лечков, намразиха не само кмета, но и града си. Тогава Милев улучи десетката с наказателния вот. Дето се казва - наготово. А егото на генерала продължи и на тези избори. И го провали доста убедително. Прочее, направо отказващо, въпреки измислените социологически проучвания, които само поблазниха егото му.

Кое в Сливен не може да се забрави поне през последните петнайсетина години? Ако спортистът разкопа града, а военният закопа окопите, то финансистът плати масрафа им. И намери доста пари да направи това така жадувано кръгово на Розова градина.Още при втория мандат на Лечков му казвахме: който направи това кръгово, ще кметува докато е жив! Е, той не намери пари, но немери самочувствие пак и пак да се кандидатира. И Милев после не намери пари. И с пробива на "Раковски" двамата не се справиха. А гражданите гласуват за този, който с справя.

На Сливен сега не му остава нищо друго,освен да вижда как Стефан Радев ще продължи да се справя.

Добрин Добрев

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев