Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кольо Милев: В Сливен може и трябва да се живее по – добре

30.10.2019 / 14:48

-Ген. Милев, развръзката от изборите в Сливен предстои. На каква подкрепа разчитате на втория тур?

-Разчитам на подкрепата на всички граждани, които не виждат своя избор в ГЕРБ и в лицата на ГЕРБ в Сливен. Не говоря само за кандидата за кмет, а и за онези, които ръководят зад гърба му, возят се в джипа и „респектират“ с властта си. Това е моделът, който можем заедно да променим, така че хората в Сливен да се почувстват овластени, а не дистанцирани, да не усещат заплаха или натиск, че ако не гласуват „правилно“ ще си загубят работата си. Аз вярвам, че в Сливен може и трябва да се живее по – добре. Много неща отблъснаха хората в Сливен и не е случайно това, че победител на първия тур при нас е партията на негласуващите. Аз искам да призова всички тях тази неделя все пак да отидат до урните и да им кажа, че негласувайки не наказват всички кандидати, а помагат на досегашната власт по-лесно да се възпроизведе. Властови, финансов и административен ресурс се обръща само със свободни гласове и обединение.

Ще разчитам и на гласовете всички, които избраха кандидатите на по – малките партии и коалиции. В Сливен имаше общо 12 кандидат-кметове, които се бориха за доверието на гражданите. Заявявам открито, че ще се боря и за техните гласове, без да правя скрити договорки с централите. За мен фактът, че досегашното управление подкрепиха само една пета от имащите право на глас означава, че мнозинството в Сливен иска промяна и че тя е възможна. Залагам на такава разумна промяна и управление, което няма да дели хората, а ще ги обедини. Изборите не са предрешени, няма сигурни победители. Достатъчен е само един глас в повече, за да се промени сегашният модел.

-Защо още да ви подкрепят?

-На втори тур хората избират между личности. Аз заставам с името, опита и биографията си. Бях кмет и показах, че и в кризисен мандат мога да се справя с проблемите на града. В периода 2011 – 2015 г. най- проблемна беше ситуацията около спрените европейски средства за общината. Не само че го решихме, но и за по-малко от 3 години в Сливен привлякохме 115 милиона лева финансиране. А сега общината е на незавидното 18-то място в Югоизточна България по този показател. Не сме вдигали данъци и не сме теглили заеми в моя мандат. Общинският съвет работеше нормално със спорове и защита на позиции, не беше придатък на кмета. Аз съм работил и с няколко правителства като кмет и съм доказал своята способност да отстоявам интересите на Сливен.

В управлението на общината трябва да има противовес и гражданско участие. Иначе позволяваме на една партия да се бетонира в местната власт. Вече се чува, че ГЕРБ правят сметки да осигурят пълно мнозинство в Общинския съвет, послушен кмет и четири години спокойно да прокарват всяко решение. В миналия мандат вече видяхме какво се случи, когато гражданите нямат думата – двойно увеличение на данъците, заем от 28 милиона лева, орязани средства за социални дейности, спорт, култура, въвеждане на синя зона, която създаде повече проблеми. Трябва да се противопоставим на това. Може да го направи кметът, който работи пряко с гражданите и с всички партии в Общинския съвет. В Сливен трябва да се върнат редът, справедливото отношение към хората, да се гонят икономически, а не само финансови цели.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев