Община Сливен
Областна администрация Сливен

РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС

30.10.2019 / 13:14

„Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов, съвместно с РУО - Сливен, организират конкурс за мултимедийна презентация по повод 1- ви ноември – Ден на народните будители.

I. ЦЕЛИ:

1. Да насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняване на българското съзнание и свободолюбие, българския дух и сила.

2. Да се изложат важни факти и събития за будителите от родния край, които са значими за съхраняване на българската идентичност и мястото ни в европейското културно наследство.

3. Да предизвика интерес у младите хора да откриват будителите на родния си край и да представят тяхното дело.

4. Да осъзнаят ролята на културното наследство за формиране на националната идентичност.

II. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

1. Право на участие в конкурса имат ученици от 8 до 12 клас от област Сливен.

2. Презентациите трябва да включват данни за народни будители от родния край на участниците; запознаване с тяхното дело за съхраняване на българския дух и идентичност, мястото им в европейското културно наследство; паметници и символи в региона, които са израз на почит и признателност към тяхното дело.

3. Желаещите трябва да представят 1 презентация по зададената тема, която да е до 20 слайда. Да е създадена на програма Power Point.

4. На първия слайд се представя темата, а последният трябва да съдържа: населено място, трите имена на ученика, години, клас, училище, e-mail, телефон.

5. Срок за изпращане на презентациите - до 01.12.2019 г. /включително/

III. КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА

1. Тематична обвързаност и логично организирано съдържание с изразен творчески подход.

2. Достоверност и точност при излагане на фактите, при които да бъдат коректно използвани разнообразни исторически извори и литературни публикации.

3. Съответствие на технически изисквания към презентациите, посочени в УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ.

4. Дигитални и художествени умения за създаване на мултимедийната презентация

 

IV.КЛАСИРАНЕ

1. Жури ще оценява презентациите от 2.12.2019 до 15.12.2019 г.

Състав на журито за област Сливен:

- Николай Сираков– директор на РИМ- Сливен;

- Надежда Тодорова- експерт по БЕЛ в РУО- Сливен;

- Христина Ангелова– учител по информационни технологии;

2. Имената на победителите ще бъдат обявени на Фейсбук страницата на евродепутата Асим Адемов, както и в неговия сайт asim-ademov.eu на 19.12.2019 г.

V. НАГРАЖДАВАНЕ

1. Награждаването ще се извърши по време на тържествена церемония в периода между 10-30 януари 2020г. Точната дата и място на събитието ще бъдат допълнително уточнени.

2. Ще бъдат връчени 3 награди:

- голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел

- две поощрителни предметни награди

3. Не се предоставя парична равностойност на спечелената награда. Наградата е лична и не може да се преотстъпва на трето лице.

VI. ОБЩИ УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА

 

1.Всеки желаещ може да участва в конкурса като изпрати попълнен Формуляр за участие и самата презентация на е-mail адрес: asim.ademov.sliven@gmail.com

Презентацията може да бъде предоставена и на електронен носител в Информационния офис на евродепутата Асим Адемов: гр. Сливен, ул. Ген. Столипин” 21, ет. 1, обект 1

2.За участниците до 18-годишна възраст се изисква съгласие от страна на родител/настойник, което задължително се отбелязва във Формуляра за участие.

3.Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса презентации, които са извън темата на конкурса или в противоречие с общоприетите морални норми. До участие в конкурса няма да бъдат допускани кандидати с изпратени непълни данни или липсващи документи.

4.С изпращането на презентацията и попълнения коректно Формуляр за участие участниците декларират, че са запознати с Регламента на конкурса и го приемат.

 

Конкурсът е съвместен проект на Информационните офиси в България на евродепутата от ЕНП Асим Адемов – Бургас, Благоевград, Кърджали, Разград, Търговище, Смолян, Сливен.

 

За повече информация:

Велмира Вълева,

Тел.: +359876 64 29 00

С пожелание за творческо вдъхновение!

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев