Община Сливен
Областна администрация Сливен

Корнелия Нинова в Сливен: Цинизъм е да унищожиш 5 000 животни в Сливенско

Ninova
14.10.2019 / 17:58

„Груб цинизъм е да унищожиш 5 000 животни и да говориш за развитие на животновъдството. Правителството на ГЕРБ унищожи цял сектор без никакви доказателства, а премиерът Борисов не се срамува да ходи и разглежда животни по изложенията“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която днес беше в Сливен, за да подкрепи социалистите за местните избори. Повод за думите й стана посещението на Борисов в Сливен през уикенда, когато той беше изложение на животновъди. Днес Нинова се срещна с членове, симпатизанти на БСП и граждани в зала „Май“. Под възгласи „Победа“ и „БСП“ сливенските социалисти посрещнаха своя лидер и кандидата за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев.

„Познавам Кольо Милев и като кмет, и като народен представител. Той е мъж на честта и достойнството – почтен и подготвен. Виждам в листата на БСП много опитни и енергични млади лица, които могат да донесат промяната в Сливен. Виждам конкретна, възможна и човешка програма, което ме кара да вярвам в успеха на БСП в Сливен. Шансовете ни за победа на тези избори са големи“, посочи Нинова.

„Тук съм и за да се отчета пред Кольо Милев като народен представител с най-бързо приетия законопроект в парламента. Знаете, че след трагедията в с. Сотиря, БСП подготви промени в НПК. Те вече са факт и хора, които убиват и изнасилват деца няма да имат право на процедура за съкратено производство. Благодаря и на Кольо Милев и на всички колеги от парламента, които работиха по този законопроект“, каза Нинова.

„За нас е важно промяната да тръгне от общините, защото правителството бяга от проблемите. През 2011 – 2015 г. ние изкарахме кризисен мандат, но тогава оставихме видими резултати и проекти за 115 милиона лева, които сегашното управление още изпълнява. Задачата ни сега е икономическо възраждане на Сливен, да спре изтичането на младите и грамотните. Общината трябва да стане партньор на всеки бизнес – малък, среден и голям. Затова ще разработим стимули и данъчни облекчения за тези, които разкриват работни места. Другата ни важна задача е да се чува гласа на хората, да имат свободна воля да участват в местни референдуми и обсъждания“, смята Милев. Той даде за пример въвеждането на синя зона в града, приета без обществена подкрепа и генерираща огромно напрежение сред гражданите.

„Страхът е големият проблем навсякъде в общините – страх от властта, да не те изгонят от работа, да не ти вземат хляба. Това е форма на съвременно робство“, възмути се Нинова. Тя разказа, че при срещите си много хора се оплакват от натиска, дори разказа за жена, която е била заплашена, че ще й отнемат топлия обяд, ако не гласува за ГЕРБ.

Нинова обяви, че БСП готви нов Закон за възрастните хора, който ще даде възможност на общинските кметове да наемат помещения и да плащат разходи за пенсионерските клубове.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев