Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кольо Милев, БСП: Няма да търсим решение на проблемите на Сливен с вдигане на данъци и такси

08.10.2019 / 17:19

"Няма да търсим решение на проблемите на Сливен като вдигаме данъците и таксите в общината. Високите данъци не пълнят хазната, ефектът е обратен. Когато натовариш хората с тежки налози, те спират да ги плащат". Това каза кандидатът за кмет на Сливен ген. Кольо Милев по време на среща с избиратели. По думите му данъчната политика трябва да е свързана с подобряване на събираемостта на местните налози и с това големите данъкоплатци да погасяват своевременно задълженията си.

Според кандидата за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев по-високите местни данъци не могат да решат структурните проблеми на общинските бюджети. „Сегашното управление в Сливен вдигна данъците още в първата година от мандата – и данък „сгради“ , местния налог върху превозните средства. Натовариха се пак най-бедните хора в общината“, каза Милев.

„Аз не съм сигурен точно каква е събираемостта в общината, тъй като информацията за финансите умишлено се преиначава, не се говори само истината. Напротив от много време вървят спекулации заради предстоящите избори“, каза Милев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев